Skip to main content

Persbericht – Rumst, 27 november 2023

All Fields bv (°2013, Rumst)

Is een uitvoerend fieldmarketing bedrijf gespecialiseerd in de technische en de logistieke begeleiding van promotionele projecten in winkelpunten van de retailsector in zeer brede zin. Concreet positioneert All Fields zich als een full serviceprovider voor retailers en leveranciers die op het winkelpunt een doordachte productuitstalling en -uitstraling willen genereren.
Nadat het in Nederland zelf al actief was met een stevig marktaandeel, nam All Fields recent zijn sectorgenoten Shop Support en Groen Field Marketing in Nederland over. Voor zaakvoerder-oprichters Olivier Coeman en Giovanni Van Bael van All Fields betekent deze deal dan ook een aanzienlijke schaalvergroting met voordelige synergieën. Onder meer door de ligging van beide bedrijven, Rumst in België, en Leeuwarden in het Noorden van Nederland, wordt de actieradius van All Fields strategisch uitgebreid.

Perfecte match

Shop Support en Groen Field Marketing, beiden gerund door Marieke Veenstra en Auke Groen, opereren ook als fieldmarketing bedrijven die vanuit Leeuwarden heel Nederland bedienen. Shop Support is gespecialiseerd in de doe-het-zelf branche, van merchandising, shopstyling tot fieldmarketing. Groen Field Marketing is gespecialiseerd in de retail, en geeft het merk van zijn klanten in het schap de aandacht die het verdient.
Auke Groen: “All Fields benaderde ons voor onze kwaliteit als bedrijf met onze medewerkers, onze aanpak en ons netwerk. Er was een wederzijdse klik om samen te kijken naar schaalvergroting. De gesprekken gaven ons het vertrouwen dat dit mogelijk wordt door samenwerking over de grenzen, waarbij onze eigen kwaliteit en service gewaarborgd blijft”. Giovanni Van Bael en Olivier Coeman beamen: “Hun strategische ligging, samen met hun sterke, oplossingsgerichte reputatie en het feit dat we ook al gemeenschappelijke klanten deelden, was voor ons de trigger om met deze twee complementaire bedrijven te gaan praten. Deze deal zorgt dan ook voor een logistiek geoptimaliseerde Benelux-dienstverlening voor al onze stakeholders”.

Sterk signaal

Beide Nederlandse bedrijven blijven alvast autonoom werken. Voor hun klanten en medewerkers verandert er niets. Want beide organisaties delen een identiek DNA qua teamwork en teambuilding, en alle medewerkers staan centraal in het businessmodel.
Er komt een nieuwe overkoepelende holding All Fields Invest waarin Marieke Veenstra en Auke Groen co-aandeelhouders en operationele managers worden. Tijdens de transitieperiode zullen ze nog onder eigen naam opereren. Giovanni Van Bael trekt naar Leeuwarden om er een hechte Benelux-organisatie met de nodige synergiën te smeden. Olivier Coeman runt de verdere uitbouw en ontwikkeling van de Belgische tak samen met nieuwe co-aandeelhouders Veronique Janssens en Gert Hellemans (ex-general manager Active Ants Belgium). “Aldus sturen we een sterk signaal uit naar onze huidige en toekomstige klanten dat we er met het Belgisch-Nederlands team een succesvolle samenwerking van willen maken”, zeggen Coeman en Van Bael. Bovendien wordt All Fields in België begeleid door SDM Corporate Finance Group en het advocatenbureau Trent.Law, en Shop Support en Groen Field Marketing in Nederland door van der Sluis, van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Van alle markten thuis

De jonge dertigers Olivier Coeman en Giovanni Van Bael leerden de kneepjes van hun vak letterlijk ‘in the field’ waardoor ze na 10 jaar op veel terreinen actief zijn. Met als slogan ‘taking care of your brands’ is ‘All Fields’ dan ook letterlijk te nemen. Zo leidt All Fields zijn klanten als ‘category managers’ naar optimale merchandising en remodeling in de store, zorgt het voor instore promotion met reclamedisplays, point of sale-materiaal (POS), etc. All Fields monteert ook technische installaties en verhuist winkels, restylet winkels gedeeltelijk, of bouwt ze compleet om.
Een bijkomende troef is dat All Fields in Rumst kantoren en magazijnen heeft voor meer dan 5.000 m², met alle mogelijke logistieke faciliteiten, waardoor het ook een service van warehousing & logistics kan aanbieden. “Dankzij onze ideale locatie in Rumst, centraal gelegen tussen Brussel en de haven van Antwerpen, én op de kruising van twee snelwegen (E19 en A12), fungeren we ook als full servicepartner voor supply chain management”, luidt het bij All Fields.

Ook b2c-dienstverlening

De service van All Fields overstijgt bovendien het b2b-luik. All Fields-klanten met een ‘dienst na verkoop’ kunnen All Fields inschakelen voor hun technische kennis en expertise. Zo helpt het de eindconsument thuis met de installatie en opstart van technisch complexe producten. Dit voorkomt dan weer retourzendingen of servicekosten voor de All Fields-klanten.